Skrifter Fra Det Gamle Testamente Om Jesus | x-fails.com

Det Nye Testamente NT er den kristne bibels anden hoveddel og omfatter 27 skrifter af forskellige forfattere fra den tidligste kristne litteratur. Skrifterne opnåede i løbet af det 2. og 3. århundrede særstatus som helligskrift i den kristne kirke. Biblens første hoveddel er den jødiske skriftsamling på 39 skrifter kaldet Det Gamle Testamente GT også kaldt Tanakh eller 'den. Det gamle testamente består av 39 bøker. De ble fortalt fra slekt til slekt, men det første som ble skrevet ned var på 1000-tallet f.kr. Deler av bøkene ble skrevet i forskjellige tidsperioder og situasjoner. Det gamle testamente inneholder 5 mosebøker, 12 historiske bøker, 6 poetiske bøker, 16 profet bøker. Det Gamle Testamente GT er den første hoveddel af den kristne bibel – den anden hoveddel er Det Ny Testamente NT. Det gamle testamentes skrifter udgør tillige Tanakh, den hebræiske bibel, og betragtes af både kristne og jøder som kanonisk. Det Gamle Testamente består af en lang række skrifter af vidt forskelligt indhold: myter, legender, historiske beretninger, poesi, filosofi. Ellers kan Det Gamle Testamente gjøre oss kjent med frelseshistorien – helt fram til Jesus. Altså historien om hvordan Gud hele veien forberedte det frelsesverket han en gang skulle fullføre i sin egen Sønn. Vi møter massevis av profetier, forbilder og løfter som peker framover mot Jesus. Også slik er Det Gamle Testamente utrolig.

Johannes’ Åbenbaring er det sidste skrift i Det Nye Testamente. Det beretter i form af syner, åbenbaringer og forjættelser om verdens undergang og skabelsen af en ny himmel og en ny jord. Du kan læse mere om alle Det Nye Testamentes 27 skrifter her. Det gamle testamente består av 39 «bøker» se tabell, Bibelen som representerer et utvalg av litterære tradisjoner fra det gamle Israel.Tekstene er samlet gjennom en lengre prosess. En rekke ulike sjangre er representert: historiske beretninger, fortellinger, lovstoff, kultiske forskrifter, religiøse sanger , myter, sagn, eventyr, fabler, dikt og visdomslitteratur. Lutheranere, protestanter, katolikker og jøder kan ikke blive enige om, hvad De Ti Bud er for nogle, men 10 er et dejligt rundt tal, og så må De Ti Bud være gode. Den anden ting er profetier om Jesus. Ved festlige lejligheder hævdes det, at der er 300 profetier i Det Gamle Testamente om Jesus - og i den forbindelse skal hvert ord i Det. Av: Egil Sjaastad Spennende fortellinger. Fin gammel poesi. Trøstefulle uttrykk. Kjedelige lover. Grusomme beretninger. Det gamle testamente GT inneholder mange slags skrifter og tekster. Den var jødenes hellige skrift på Jesu tid. De leste den som Guds ord. Men er den det for oss? Ja. GT er Guds ord til alle tider og beregnet på.

Bibelen består av to hoveddeler, Det gamle testamente og Det nye testamente. Terminologien stammer fra den latinske bibeloversettelsen Vulgata, hvor latinsk testamentum gjengir pakt, overenskomst mellom to parter. I ikke-kristen latin brukes de to ord nesten utelukkende om et juridisk testamente. De gammeltestamentlige apokryfer eller Deuterokanoniske bøker er en løst definert gruppe religiøse skrifter som er skrevet innenfor Det gamle testamentes tros- og tekstunivers, samt noen tillegg til gammeltestamentlige bøker som ble tatt med i den greske bibeloversettelsen Septuaginta.Verkene finnes ikke i Den hebraiske Bibelen, som er jødedommens standardutvalg av hellige tekster, eller. Kristendommen har tatt den hebraiske bibel og lagt til flere skrifter, som til sammen er blitt Det gamle testamente. Kristendommen har også Det nye testamente, med Evangeliene som omtaler Jesu liv. Men kristendommen har ikke godtatt alle skrevne omtaler av Jesus, bare fire. Kristendommen godtar heller ingen åpenbaring etter Jesus, og avviser.

Udaan Serial Upcoming Story
2016 Hyundai Santa Fe Android Auto
Barneskoinnsatser For Flat Føtter
Bryllupsgjest Hår Og Sminke
Volvo 850 T5r Vogn Til Salgs
Microsoft Office For Mac-støtte
Sherwin Williams Vinyl Plank Flooring
Farfetch Gucci Dionysus
Lagaan Full Movie Hd Watch Online
Grå Militær Blazer
Rcb Vs Mi Today Match Player List
Live Serial Vijay Tv
Percy Jackson The Lightning Thief Book Audio
Saltvannskylling Ved Periodontal Sykdom
Vannmaskin På Kontoret
Santa Montefiore Ebook
Sweet Chili Salad Dressing
Canon Eos 1200d Linsesett
Endre Tabell Legg Til Kolonne I Postgresql
Jojo Siwa My Life Doll 2018
Klinisk Depresjon Kjemisk Ubalanse
Kanadiske Aksjer Med Høy Avkastning
Lego Mindstorms Ev3rstorm Bygginstruksjoner
New Alliance Credit Union
Spørsmål Om Atferdsintervju For Lederskap
Air Max 97 Hvit Lilla Svart
Crazy Hats Near Me
Australia-troppen Til Fjerde Test
Indian River Fish Identification
Rødgule Jordans
H10 Ocean Coral Turquesa
Xiaomi Redmi Note 7 Edge
Definisjon Av Økologisk Etikk
Korte Gratis Versedikter
Dusty Rose Evenflo Pivot
Billige Kjole Bukser For Arbeid
Dumbbell Rollback Extensions
Blind Sladder Agc
2015 Dodge Challenger Rt Hemi
Bbc The Cuckoo's Calling
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19
sitemap 20